Izvor: Daily Mail

Autor: {"id":264093,"id_news":913756,"name":"","surname":"Daily Mail"}

Da li ćete uživati u letu avionom uz čašu vina, ćaskanjem sa strancem pored vas ili ćete prespavati ceo put može zavistiti od vaše nacionalnosti, tvrdi jedno istraživanje, piše "Daily Mail".

Sudeći po rezultatima internacionalne ankete, Australijanci najviše piju s obzirom da se 36 odsto njih tokom leta odlučuje na alkoholna pića naspram 35 odsto žitelja SAD i Britanije.

Asocijacija za iskustvo putnika (APEX) intervjuisala je 1.500 osoba koje su putovale avionom barem jednom u poslednja tri meseca i živele u SAD, Ujedinjenom Kraljevstvu, Nemačkoj, japanu, Kini, Singapuru, Australiji ili Brazilu.

Rezultati su pokazali da putnici iz Kine najverovatnije utonuti u san čim avion uzleti, a takođe su i među prvima kada treba posegnuti za kreditnom karticom kako bi se zabavili tokom leta kupujući stvari ili igrajući igrice.

Žitelji SAD vole da svoje vreme u vazduhu provode radno, kada ne piju.

Britanci i Nemci najviše vole da ćaskaju sa drugim ljudima u avionu i provode skoro 50 odsto više vremena u razgovoru u poređenju sa drugfim nacijama.

Sa druge strane, Brazilci najveći deo svojih razgovora sprovode putem poruka, mejla ili društvenih mreža.

Uprkos tome što je hrana u avionu na lošem glasu, 7 od 10 putnika je više nego srećno da uživa u ponuđenim jelima, pokazuje ovo istraživanje.

Foto: Image courtesy of anankkml at FreeDigitalPhotos.net

Podeli:

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.