Izvor: B92

Svi ljubitelji brze vožnje imaće priliku da u nedelju 5. oktobra u 12 časova na Ušću prisustvuju kružnoj auto trci - “Velika nagrada Beograda 2014”, koju organizuje Sportski auto-karting Savez Srbije, pod pokroviteljstvom Auto-moto saveza Srbije i Skupštine Grada Beograda.

Legendarna auto trka koja se održava nakon pet godina pauze nosiće naziv „Velika nagrada Beograda 2014“. Promoter auto trke je voditelj Ivan Ivanović, veliki zaljubljenik u automobilizam, koga će publika moći da vidi i na delu, na stazi, kao takmičara.

Na „Velikoj nagradi Beograda 2014“ očekuje se učešće oko sto vozača, koji će subotu u 12 časova posle verifikacije i tehničkog prijema, održati dva treninga po 15 minuta. Kružna trka dugačka 22 kruga po 2.310 metara, zvanično počinje u nedelju, u 12 časova, i bodovaće se za plasman Otvorenog i nacionalnog šampionata Srbije, kao i BiH. Duž staze biće preduzete sve neophodne mere za bezbednost, ugrađeno je i montirano preko 200 metara sigurnosnih ograda (bankina) kao zaštita od posledica i eventualne mogućnosti izletanja vozača sa staze.

Karte za ovaj veliki sportski događaj posetioci mogu kupiti na licu mesta, u biletarnicima na četiri pozicije prilazima stazi, po ceni od 200 dinara, i uživati u bravurama četvorotočkaša kako u subotu, na treninzima, tako i u nedelju, na zvaničnoj trci, od 12 časova. Zone za publiku su jasno označene a svako kretanje i boravak van sigurnosnih pomatračkih zona strogo je zabranjeno i regulisano redarima.

Tokom održavanja kružne auto trke „Velika nagrada Beograda 2014”, na prostoru kod Poslovnog centra „Ušće” 4. oktobra od 6 časova do 5. oktobra do 17.45 časova biće izmenjene trase pojedinih linija gradskog prevoza.

Vozila sa linija 15, 84, 704, 706 i 707 će se umesto Bulevarom Nikole Tesle, na delu trase od Brankovog mosta do Ulice trešnjin cvet, u oba smera, kretati Bulevarom Mihaila Pupina i Ulicom trešnjin cvet i dalje redovnom trasom.

Linija javnog prevoza 60 će u vreme održavanja manifestacije saobraćati sledećom trasom: u smeru ka okretnici „Novi Beograd– Toplana” vozila će se kretati trasom: Brankov most – Milentija Popovića – interna saobraćajnica – Vladimira Popovića – Zemunski put – Brodarska i dalje redovnom trasom, a u povratku vozila sa ove linije koristiće redovnu trasu.

Podeli:

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.