Izvor: B92

Rečima “Ozapft is” ove sedmice počeo je 181. tradicionalni festival piva, koji svake godine ugosti preko milion turista iz celog sveta. Cena litarske krigle piva će vas koštati i do 10 evra, a kako je sa cenama hotelskog smeštaja?

Hotelski pretraživač Trivago napravio je pregled cena hotelskog smeštaja tokom trajanja poznatog Oktoberfesta, u periodu od 20. septembra do 5. oktobra. Kao alternativu skupim cenama smeštaja u Minhenu, su u trivagu proverili, u kojim je bavarskim gradovima moguće boraviti uz znatno nižu cenu.

Minhen je poznat kao jedan od najskupljih nemačkih gradova gde se cene hotelskog smeštaja u proseku kreću od 118 do 155 evra. Noćenje u hotelskoj sobi je u avgustu iznosilo 131 evro, dok je u septembru ista porasla za 76% i u proseku iznosi 231 evro. Period od 20. septembra do 5. oktobra prednjači sa izuzetno visokim cenama, naročito za vikend od 26. do 27. septembra, kada noćenje u bavarskoj prestonici iznosi 323 evra.

-- Kako u slikama izgleda 181. Oktoberfest pogledajte OVDE --

Beta/AP

U Trivagu su proverili, kako se kreću cene hotelskog smeštaja u drugim bavarskim gradovima za vreme trajanja Oktoberfesta, kao alternativu izuzetno skupom Minhenu. U Nirnbergu, na primer, noćenje u dvokrevetnoj sobi, za vreme festivala, iznosi 105 evra, u Pasau 88 evra, a u obližnjem Augsburgu 103 evra.

Pri tome, nema značajnih odstupanja u cenama smeštaja tokom najskupljeg vikenda. Svakako treba napomenuti udaljenost pomenutih gradova od bavarske prestonice, ali na samo nekoliko kilometara od Minhena možete uštediti do 200 evra na noćenje.

Ko su najveći ljubitelji piva?

Beta/AP

Po rezultatima istraživanja hotelskog pretraživača, Minhen za vreme Oktoberfesta, najviše posećuju susedni Švajcarci i Austrijanci, pored lokalnih gostiju, koji su na 2. mestu. Naročito veliko interesovanje za festival piva u Trivagu zapažaju kod skandinavskih naroda, koji su se svi uvrstili među top 10 ljubitelja nemačkog napitka iz hmelja.

Podeli:

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.