Izvor: Tanjug

Autor: {"id":259036,"id_news":900364,"name":"","surname":"Tanjug"}

Ovogodišnji "Dani berbe grožđa" biće održani od 18. do 21. septembra u Vršcu, a organizatori manifestacije najavili su bogat kulturno umetnički program.

Kako je navela direktorka Turističke organizacije opštine Vršac, Tatjana Palkovač, na konferenciji za medije u Turističkoj organizaciji Srbije, za četvrtak 18. septembra zakazana je manifestacija "U susret grožđebalu" na kojoj će posetioci moći da konzumiraju besplatno vino i kobasice i uživaju u muzici tamburaša.

Zvanično otvaranje, kako je navela, predviđeno je za petak 19. septembra a manifestaciju će otvoriti koncert Biljane Krstić i Bistrik orkestra. Uslediće koncert Sergeja Ćetkovića i izbor za Miss Berbe 2014. u hotelu "Srbija".

Palkovač je istakla da je za subotu 20. septembra zakazano proglašenje pobednika i dodela nagrada u akciji "Širimo osmeh gradom - najširi osmeh 2014", dečiji maskembal biće održan u podne, a nešto kasnije i koncert za decu.

Prema njenim rečima večernjim satima biće organizovan prijem reditelja Kokana Mladenovića u Banatski vinski viteški red "Sveti Teodor", a uveče su koncerti Sare Jovanović i Nataše Bekvalac.

U nedelju 21. septembra gradom će prodefilovati vršački karneval, organizatori najavljuju i bacanje grožđa iz aviona, koncerte KUD-a Abrašević, i bendova S.A.R.S i Nijagara.

Pokrovitelj manifestacije "Dani berbe grožđa", koja se u čast grožđa, vina i vinograda u Vršcu organizuje 57. put, je Opština Vršac, organizator je Turistička organizacija Vršca, a generalni sponzor "Vršački vinogradi".

Foto: Image courtesy of rakratchada torsap at FreeDigitalPhotos.net

Podeli:

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.