Izvor: glassrpske.com

Ekvador je država u severozapadnom delu Južne Amerike na obali Tihog okeana. Na severoistoku se graniči sa Kolumbijom, a na jugoistoku s Peruom.

Foto: Dallas Krentzel/Flickr.com

Ovaj raj na zemlji nudi putnicima pravi festival avantura na otvorenom - od predivnih plaža, planina do ostrva Galapagos.

U ovom delu Južne Amerike proleće praktično nikada ne prestaje. Prosečna godišnja temperatura kreće se oko 20 stepeni Celzijusa. Zbog svoje veličine uvek postoji jedan deo Ekvadora koji ima sunčano vreme i prijatnu temperaturu, tako da možete doći u bilo koje doba godine i uvek ćete moći da se izležavate na suncu.

Sa preko 853 kilometra obale nije ni čudo što se u Ekvadoru nalaze neke od najlepših plaža sveta. Ukoliko ste ljubitelj ronjenja, tu su priobalni gradovi Salinas, Puerto Lopez i Salango. A ako više volite zabavu, Atakamer je pravi izbor za vas, kao i ostrvo Galapagos.

Ukoliko želite da vam odmor bude malo više aktivniji, onda ste dobrodošli u Ande i Kotopaksi, nacionalni park gde se nalazi jedan od najviših vulkana sveta.

Kada govorimo o lokalnoj hrani, ona je raznolika, kao i sam pejzaž. Morski plodovi i ribe su ono što čine okosnicu ekvadorske kuhinje. Međutim, ako se uputite prema planinama uživaćete u raznim specijalitetima od krompira i kukuruza. Hrana je uglavnom jeftina, tako da ručak možete pojesti i za 15 evra pa naviše.

Što se tiče smeštaja u ovom delu Amerike, tu je pregršt hotela kojih ima najviše u priobalnom delu. Noćenje se može naći po ceni od 40 evra a sve zavisi gde želite da odsjednete. Hoteli obično nude parking, bazen, noćni klub, restoran, ali i igrališta za odbojku na pesku.

Ako ste ljubitelj noćnog života i provoda, tu su četvrti plaža Foč u gradu Kuito. Ova četvrt prepuna je barova, klubova i restorana. Najomiljenije pivo je "pilsner", a idealan koktel koji preporučuju domaćini je "kaleazo".

Podeli:

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.