Izvor: Tanjug

Direktor Turističke organizacije Niš Uroš Parlić rekao je da su turistički kapaciteti u julu i avgustu bili popunjeni i da se tražio krevet više, kao i da je u junu ove godine broj dolazaka povećan za 30 odsto u odnosu na isti mesec lane.

"Istovremeno broj noćenja u junu ove godine veći je za 41 odsto što pokazuje da su gosti imali razloga da ostanu u Nišu i to je jako dobar podatak", kazao je Parlić Tanjugu.

Prema njegovim rečima, to je potvrda da naš rad na povećanju turističke potrošnje nije bio uzaludan. Učešće u povećanju broja dolazaka u Niš je ravnomerno između domaćih i stranih turista, napomenuo je Parlić.

Parlić navodi da bi razloge povećanja broja dolazaka i noćenja trebalo tražiti u promociji Niša kao turištičke destinacije tokom prošle godine, kada je obeleženo 17 vekova Milanskog edikta, u promociji aktivnog odmora u Sićevu, u povoljnim uslovima u okolini Niša za ekstremne sportove i u boljem snalaženju turista u samom gradu.

Sa aktiviranjem niškog aerodroma i otvaranjem linija niskotarifnih kompanija, na čemu se intenzivno radi, treba očekivati ozbiljnije pomake i u oblasti turizma, ukazuje Parlić.

Podeli:

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.