Izvor: B92

U galeriji Prirodnjačkog muzeja iz Beograda 19. avgusta potpisan je Sporazum o saradnji između opštine Svilajnac, JP „Beogradska tvrđava“, Prirodnjačkog muzeja i Fondacije Fond B92, kojim se zvanično kreće u realizaciju i otvaranje izložbe dinosaura Prirodnjačkog centra Svilajnac na Kalemegdanu.

Preko 20 replika dinosaurusa u živom obliku naredna tri meseca biće izloženo na Kalemegdanskoj tvrđavi, a posetioci će imati mogućnost da se upoznaju sa praistorijom u jedinstvenom ambijentu, dok su za najmlađe najvaljene specijalne igraonice i radionice.

Foto: Fond B92

U ime opštine Svilajnac sporazum je potpisao predsednik opštine Predrag Milanović, koji kaže kako ova izložba ima višetruke ciljeve.

„Deo novca od ulaznica koji je namenjen opštini Svilajnac ići će za obnovu vrtića 'Dečja radost' koji je uništen u poplavi, što je i glavni cilj, a ako deo novca ostane uložićemo ga u opremanje Prirodnjačkog centra, s obzirom na to da već godinu dana nadležna agencija koči radove. Takođe, ovo nam je prilika da šira javnost vidi šta mi u Svilajncu imamo i nudimo u našem Prirodnjačkom centru, pa očekujemo i da nadležni reaguju i učine da ga što pre završimo i otvorimo“, naveo je on.

Foto: Fond B92

Naučnu podršku pružio je Prirodnjački muzej iz Beograda, čiji će kustosi i paleontolozi biti na usluzi posetiocima. Najavljeno je veliko interesovanje za ovu izložbu, čije je zvanično otvaranje zakazano za 29. avgust.

Podeli:

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.