Izvor: Izvor: Klix.ba

Autor: {"id":253838,"id_news":888978,"name":"","surname":"Izvor: Klix.ba"}

Prema podacima najpopularnije internet stranice za rezervaciju smeštaja Booking.com, rezervacije smeštaja u Sarajevu skočile su krajem sedmice za samo nekoliko sati sa 75 na 80 posto, najviše zahvaljujući Sarajevo Film Festivalu koji se održava od 15. do 23. avgusta.

Ovim je opravdana izjava Booking.com-a da je glavni grad BiH top destinacija za turiste u mjesecu augustu.

Kako se navodi na pomenutoj internet stranici, u Sarajevu je ostalo samo 37, od 204 ugostiteljska objekta koji imaju slobodne sobe ili apartmane. Portal Klix.ba piše da su hoteli većinom popunili svoje kapacitete. U izboru je ostao mali broj motela, apartmana i hostela.

-- Pročitajte i Sarajevo - centar filmskog sveta po 20. put --

Situacija se sada na Booking.com menja iz minuta u minut, i ako je suditi prema tim podacima, Sarajevo će tokom festivalskih dana biti preplavljeno turistima koji su već stigli. Glavni grad BiH će i ove godine "živeti 0-24".

Sarajevo Film Festival traje do 23. augusta, a osim turista i filmofila u Sarajevo će narednih dana stići brojne svetske zvezde sedme umetnosti. Među prvima su stigli glumac Gael Garsija Bernal, reditelji Majk Li, Bela Tar…

Podeli:

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.