Izvor: Beta

Izložbom fotografija i novinskih tekstova u Prijepolju je danas počela deseta "Zetovijada".

Foto: Giovani Blank/Flickr.com

Niz kulturno-zabavnih manifestacija smenjivaće se do subote kada će biti proglašeni najbolji prijepoljski zetovi za ovu godinu.

"Tokom decenije trajanja 'Zetovijade' imali smo 20 pratećih programa, izložbi, koncerata, promocija knjiga, sportskih manifestacija i, po našim procenama, oko 30.000 posetilaca", rekao je agenciji Beta predsednik Upravnog odbora Društva "Limski darovi" Milan Cmiljanović.

On je dodao da će ove godine biti dodeljene tri plakete najboljim zetovima, čime će 49 od oko 1.800 prijepoljskih zetova koji žive van ove opštine "moći da se pohvale da su po svemu naj".

Pod brojem 50 posthumno će biti upisan slikar Petar Lubarda, takođe prijepoljski zet.

"Zetovijada" je tokom desetogodišnjeg trajanja postala jedan od brendova Prijepolja. Izbor za najboljeg zeta godine u Prijepolju ušao je u kalendar akcija Turističke organizacije Srbije.

Ove godine kandidovano je osam zetova koji dolaze iz gradova u Srbiji, Bosni i Hercegovini i Švajcarskoj, a kandidature se primaju do finalne manifestacije predviđene za subotu 2. avgust.

Među manifestacijama je i izložba fotrografija člana Češke federacije fotogradfske umetnosti Jozefa Franca.

I ove godine će se održati izbor za najbolju, ali i najlošiju čorbu od limske ribe i tradicionalni turnir u bič-voleju "Radomir Lale Moračanin".

Podeli:

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.