Izvor: Tanjug

Autor: {"id":250403,"id_news":881267,"name":"","surname":"Tanjug"}

Područje ivanjičke opštine, kao izrazito planinski kraj obiluje mnoštvom prirodnih lepota i nedovoljno poznatih znamenitosti, skrivenih od oka mnogih meštana i gostiju.

Na 22 kilometra od varošice na Moravici, podno planine Mučanj, na nadmorskoj visini od oko 1000 metara nalazi se selo Katići. Netaknuto okruženje, čista voda i zdrava sredina, čine od ovog mesta jednu od najlepših vazdušnih banja u Srbiji.

Pogodnosti koje nudi priroda iskoristio je bračni par Obradović, Svetlana i Vojin, koji su napravili oazu nezaboravnog odmora, utočište za sve ljude željne bega od gradske vreve i žurbe.

“Seoskim turizmom bavimo se već tri decenije. Mnogo smo uložili, a gosti nam dolaze ne samo iz naše zemlje već i iz inostranstva. Pre sedam dana bili su neki Francuzi, a često navrate Englezi i Rusi. Srećni smo što su svi posetioci postali naši veliki prijatelji, a mnogi se vraćaju u Katiće”, priča Svetlana za Tanjug.

Pansion Obradovića raspolaže sa 15 ležaja u dvokrevetnim i trokrevetnim sobama prve kategorije, sa svim pogodnostima koje turisti zahtevaju kako bi se osećali udobno, kupatilom, TV-om, internetom, salom za obedovanje, centralnim grejanjem i bibliotekom.

Postoji i zabavni park za decu, u kome postoji bazen, a obeležene su i staze za šetnju kroz prirodu, koje upotpunjuju boravak. Pored toga, gosti se mogu provozati vozićem, i razgledati okolinu.

“O Katićima i ovom etno apartmanima smo saznali u Turističkom savezu Srbije, pa smo odlučili da dođemo i lično se uverimo u kvalitet. Nismo se nadali da ćemo ovde zateći pravi raj, i sigurno je da ćemo redovno biti gosti ovog mesta. Preporučujem svima koji su željni odmora da posete ovu oazu netaknute prirode”, kaže Milica Lazarević iz Beograda, jedna od gostiju.

Pored čistog vazduha i zdrave domaće hrane koji okrepljuju goste, domaćini ih vode u obilazak najlepših predela ovog kraja i omogućavaju im da od meštana kupe nadaleko čuvene ivanjičke đakonije, krompir, kajmak, sir...

Zanimljivo je da se posetioci iz urbanih sredina, ukoliko žele, mogu oprobati u poljoprivrednim radovima, radi rekreacije, a tamošnjim ratarima to svakako dobro dođe. Takođe, na raspolaganju su im i šume sa svojim bogatstvom, gde mogu brati plodove divljeg voća.

Foto: Image courtesy of franky242 / FreeDigitalPhotos.net

Podeli:

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.