Izvor: Izvor: Beta

Autor: {"id":250274,"id_news":881005,"name":"","surname":"Izvor: Beta"}

Vlasnik Salaša 84 nadomak Novog Sada Dimče Gulevski izjavio je danas da je nakon 14 godina rada započeo preseljenje ovog turističkog objekta, jer u njegovoj blizini prolazi centralni gasovod, a nadležni nemaju sluha da ovaj problem reše.

Kako je Gulevski rekao za agenciju Beta, za problem gasovoda je saznao tek kada je od grada Novog Sada pre nekoliko godina zatražio gradjevinsku dozvolu za izgradnju novih sadržaja na salašu, nakon što je u adaptaciju kuće već uložio oko 1,2 miliona evra.

Prema zakonskim propisima, privatne parcele u blizini gasovoda moraju biti udaljene najmanje po 30 metara s leve i desne strane, a imanje Gulevskog delom se naslanja na tu trasu.

"Nismo uspeli da se o problemu gasovoda dogovorimo sa državom i gradom, pa smo prinudjeni da se selimo na drugu lokaciju u Sremu", kazao je Gulevski.

On je izrazio nadu da će do kraja ove godine početi da funkcioniše novi objekat na novoj lokaciji.

Svetska turistička organizacija označila je Salaš 84 kao jedno od najatraktivnijih mesta na delu Koridora 10 kroz Srbiju.

Podeli:

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.