Izvor: B92

Sa šest miliona noćenja od januara do juna 2014. Beč je za 5,8 odsto premašio svoj polugodišnji rekord iz 2013. godine.

Zbog aktuelne situacije u regionu u maju ove godine ostvareno je 26 odsto noćenja manje od strane gostiju iz Ruske Federacije, saopštio je direktor Bečkog turizma, Norbert Ketner. U junu je minus iznosio samo dva odsto.

Znatno povećanje zabeleženo je sa glavnih tržišta SAD, Italije ali i Kine, čija noćenja su porasla za 19 odsto na 97.000. Najveći rast zabeležen je sa novog bečkog tržišta, iz Južne Koreje, odakle je zabeležen plus od 27 odsto tj. ukupno 67.000 noćenja tokom prvih šest meseci ove godine.

Samo u junu je u Beču zabeležen rekord od milion i 211 hiljada noćenja, što je plus sedam odsto.

Takođe od januara do maja ove godine neto promet od noćenja bečkih hotelijera iznosio je 232,4 miliona evra, što je za 9 odsto više od istog perioda prošle godine.

Od pozitivnog polugodišnjeg rezultata profitirale su sve hotelske kategorije osim luksuznih hotela. Bečki smeštajni kapaciteti su u periodu od juna 2013. do juna 2104. godine povećani za 1.500 kreveta.

Podeli:

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.