Izvor: Tanjug

Beograđani, ali i svi posetioci glavnog grada Srbije, imaće priliku da od 23. jula do 1. septembra svakog ponedeljka i srede uživaju u besplatnom krstarenju, koje organizuje jahting klub "Kej" u saradnji s gradskim Sekretarijatom za privredu.

Pomoćnica gradonačelnika Beograda Irena Vujović je, tokom promotivnog krstarenja Dunavom i Savom, rekla da su grad Beogradi jahting klub "Kej" organizovali besplatno razgledanje grada sa reka koje će biti svakog ponedeljka i srede od 18 sati.

"Važno je da se građani, ali i gosti Beograda, prijave telefonom zbog ograničenog broja", rekla je Vujovićeva dodajući da se Beograd trudi da svojim građanima ulepša leto.

Ona je navela da je cilj krstarenja i upoznavanje Beograda i da će sve koji se odluče za krstarenje s kulturom i istorijom grada upoznavati vodić, koji će o znamenitostima grada govoriti kako na srpskom, tako i na engleskom jeziku.

Pomoćnica sekretara za privredu Tijana Maljković rekla je da je krstarenje način da se Beograđani, ali i svi gosti glavnog grada, upoznaju sa srpskom prestonicom.

"Mnogi nemaju vremena i ne znaju šta Beograd nudi", rekla je Maljkovićeva dodajući da će akcija biti proširena ukoliko za to bude interesovanje.

Ona je najavila da će se do kraja sledeće godine intenzivno raditi na razvoju nautičkog turizma.

Svi zainteresovani mogu da se prijave za vožnju na telefon kluba 'Kej' 064/825-11-20 ili 064/825-11-50, a brod kreće s pristaništa tog kluba.

Tokom krstarenja građani će moći da vide Konjsko ostrvo, ušće Save u Dunav, deo Velikog ratnog ostrva, sportski centar "Milan Gale Muškatirović", kulu Nebojša, Kalemegdan, Brankov most...

Podeli:

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.