Izvor: Tanjug

Na Budvanskoj rivijeri, biseru crnogorskog turizma, ovog meseca je za oko pet odsto manje turista nego u julu prosle godine, a u hotelima oko sedam odsto.

Na sajtu Nacionalne turističke organizacije Crne Gore, Turističke organizacije Budve i medija, navodi se da na Budvanskoj rivijeri boravi 44.094 gostiju, a uz hotelski smeštaj manje je gostiju i u privatnom smeštaju i to tri odsto.

Izdavači soba i apartmana, prodavači suvenira, voća, povrća, sladoleda pića i bezalkoholnih napitaka i vlasnici ugostiteljskih radnji u Budvi, Petrovcu i Buljaricama, izjavili su Tanjugu da je po njihovoj proceni "manje gostiju i do 15 odsto" u odnosu na drugu polovinu jula prošle godine.

Kriza i rat u Ukrajini, poplave u Srbiji i Bosni i Hercegovini, odakle po tradiciji dolazi mnogo gostiju, najčešće su spominjani razlozi za manji broj turista.

"Rusi koji su prošlih godina bili dominantni na plažama od Herceg Novog do Ulcinja a posebno Budvanske rivijere, poslušali su svog predsednika Aleksandra Putina i izbrali za letovanje Krim", rekli su sagovornici Tanjuga u Budvi.

"Ni vreme nam nije naklonjeno, česte kiše za ovo doba godine, kolebanje tempretaure vazduha i mora, vetar - sve se ove godine, uzimajući u obzir i poplave u Srbiji i BiH, urotilo protiv jednog naroda, srpskog", rekao je Tanjugu jedan prodavac voća u nedelju na polupraznoj plaži u Buljaricama.

Foto: archer10 (Dennis) / Flickr.com

Podeli:

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.