Izvor: B92

Opština Novi Beograd i ovog leta organizuje besplatne jednodnevne izlete u neka od najpoznatijih turističkih mesta u Srbiji, a izleti su namenjeni novobeogradskim penzionerima i ženama do 60 godina, saopšteno je danas iz te opštine.

Foto: Filip Knežić / Flickr.com

Programom besplatnih izleta ove godine su obuhvaćeni i najmlađi volonteri koji su, tokom majskih poplava, u zgradi opštine, radili na prikupljanju pomoći ugroženima.

Izleti se organizuju autobusima, uz pratnju stručnog vodiča, a zbog bezbednosti najstarijih putnika sa njima ide i lekar. Za sve putnike obezbeđeni su osveženje i lanč paketi.

U subotu je oko 50 penzionera posetilo Vršac, grad sa mnoštvom zanimljivih zdanja, ispod monumentalne Vršačke kule koja je više puta rušena. Danas je ona restaurirana, a u samom gradu, u pratnji vodiča penzioneri su obišli Sabornu crkvu, pozorište, katedralu i Vladičanski dvor.

Istog dana, tri autobusa sa oko 150 putnika, posetila su Vrnjačku banju, pre koje je organizovana poseta manastiru Žiča. Izlet za Vrnjačku banju organizovan je i juče, kada je u taj grad otišlo četiri autobusa, sa oko 200 Novobeograđana.,

Tokom leta, planirano je još nekoliko izleta - u Novi Sad, Suboticu i Palić i Vrnjačku banju, a sve informaciji o izletima i drugim besplatnim sadržajima, mogu se dobiti u Servisnom centru na broj 011/785-0-785.

Podeli:

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.