Izvor: B92

Opština Arilje i lokalna Turistička organizacija po treći put organizuju sajam “Dani maline” 18. i 19. jula koja će se održati u glavnoj ulici u tom gradu.

Manifestacija će okupiti proizvođače i prerađivače maline i drugog jagodičastog voća, distributere mehanizacije, ambalaže, opreme za voćnjake, distributere sredstava za zaštitu voćnjaka, banke , osiguravajuća društva, kupce, i predstavnike ugostiteljskih i turističkih objekata sa ovog područja.

Osim toga, svoju robu, ove godine će na sajmu izlagati i proizvođači tekstilnih proizvoda iz opštine Arilje.

Cilj održavanja manifestacije je da se promoviše proizvodnja ove vrste voća, koja je jedan od najznačajnijih izvoznih proizvoda u Republici Srbiji, kao i da se prezentuju privredni potencijali opštine Arilje.

Tokom ove dvodnevne manifestacije planiran je niz pratećih sadržaja kao što su: izbor za najslađi kolač od maline, najlepši suvenir na temu maline, izbor za najslađu malinu, najuređeniji malinjak, izbor za najperspektivnijeg mladog proizvođača i proizvođača sa najvćim prinosom maline kao i izbor za najuređeniji i najposećeniji štand na manifestaciji kao i kulturno umetnički program.

Foto: photofarmer / Flickr.com

Podeli:

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.