Izvor: Izvor: Beta, Tanjug

Autor: {"id":248032,"id_news":875140,"name":"","surname":"Izvor: Beta, Tanjug"}

Francuska vlada preporučila je 10. jula svojim građanima da izbegavaju putovanje u Izrael, dok je najveća nemačka turistička kompanija TUI otkazala sve aranžmane za Izrael do kraja meseca.

Ministarstvo inostranih poslova Francuske savetovalo je 10. jula građanima da ne idu u brojne gradove Izraela koji su meta raketnih napada palestinskog radikalnog pokreta Hamas.

Pariz ne preporučuje posete Starom gradu Jerusalima, Tel Avivu i Haifi, i oblastima oko Pojasa Gaze, gde su gradovi Sderot, Aškelon, Ber Ševa i Ašdod.

"Ministarstvo preporučuje da se izbegavaju posete na oko 40 kilometara od Pojasa Gaze - koliko je domet većine raketa”, navodi se u saopštenju pozivajući na oprez oko izbegličkih i izraelskih naselja na palestinskim teritorijama.

Beta/AP

Najveća nemačka turistička kompanija TUI saopštila je 10. jula da otkazuje sve aranžmane za Izrael do kraja ovog meseca zbog erupcije nasilja u regionu.

"TUI Nemačka reaguje na trenutnu situaciju u Izraelu i otkazala je sva putovanja u tu zemlju do 31. jula", navedeno je u saopštenju kompanije, koja dodaje da će kontaktirati one koji su rezervisali odmor za Izrael u naredne tri nedelje.

Klijente koji su planirali paket putovanja ili rezervisali hotelske sobe u Izraelu pre kraja jula, Ministarstvo spoljnih poslova Nemačke će informisati o savetima za putovanja u tu zemlju i tražiti da ponovo razmotre svoje planove, dodaje se u saopstenju. Ti putnici mogu da odlože ili promene planove bez dodatnih troškova, navela je kompanija.

Podeli:

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.