Izvor: B92

U Vrnajčkoj Banji se u vreme prvomajskih praznika, prema procenama prodajnih službi, očekuje više od 15.000 gostiju, kaže Goran Karavesović iz Turističko informativnog centra Vrnjačke Banje.

Prema njegovim rečima, za prvomajske praznike su pripremljena razna dešavanja kako bi se boravak gostiju u Banji bio što sadržajniji i prijatniji.

Tako će od 30. aprila do 4. maja biti organizovan Sajam cveća, suvenira i starih zanata na vrnjačkoj promenadi, a od 1. do 3. maja u diskoteci "Podrum" biće organizovan zabavni program s nastupima klupskih bendova.

Karavesović je, u izjavi za Tanjug, posebno izdvojio prvomajsku šetnju do planine Goč, koja će početi u 8.00 sati ujutru, a završiće se oko 12,00 časova.

Prema njegovim rečima, staza je srednje naporna, dužine oko 10 kilometara a obezbeđena je vodička i medicinska služba. Učesnici se penju na oko 1.000 metara nadmorske visine do lovačkog doma, gde će imati ručak a oko 16,00 sati je organizovan povratak autobusom.

"Ovo će postati tradicionalna manifestacija u organizaciji Turističke organizacije Vrnjačke Banje i planinarskog kluba 'Goč', a na učesnicima je samo da ponesu dobro raspoloženje, a za ostalo ćemo se mi pobrinuti", navodi Karavesović.

Goč je poznato planinsko odmaralište sa velikim brojem ribnjaka sa svežom planinskom pastrmkom, koju posetioci mogu da kupe po ceni od 800-1.000 dinara po kilogramu, a koja se može spremiti na licu mesta u etno-ambijentu.

Tu je i jezero, odakle Vrnjčani piju vodu, a treba pomenuti i žičaru, restorane i kafane u kojima se mogu okrepiti. Cene smeštaja na Goču su od 1.100 dinara za pun pansion u odmaralištu Cvetna dolina, do 2.200 u Horizontu, kaže Karavesović.

On je napomenuo da su u hotelu Breza prodati svi prvomajski aranžmani, što i ne čudi kada se uzme u obzir da je četvorodnevni aranžman 7.667 dinara, a dete do 10 godina ima besplatan boravak. Tu je i najpopularniji zatvoreni bazen poluolimpijskih dimenzija.

U hotelu "Aleksandar" je takođe sve rasprodato, a smeštaj su rezervisali stalni gosti, koje će i ovog puta dočekati "prvomajska večera", tj. pečeno jagnje u bašti hotela. Sutradan, 2. maja, u tom hotelu biće organizovan izlet do manastira Svete Petke, Ljubostinje i Žiče.

Specijalna bolnica "Merkur" je prodala gotovo sve kapacitete za prvomajske praznike, i u toj kući ne sumnjaju da će sve aražmane popuniti, jer kombinuju akva i velnes program uz pešačke ture i izlete, što garantuje sadržajan boravak u ovoj ustanovi.

Četvorodnevni aranžman sa velnes uslugom i korišćenjem akva centra košta 9.570 dinara, a dete do 12 godina ima gratis boravak.

Najeksluzivniji vrnjački objekat za smeštaj "Solaris rizort" je prodao sve prvomajske pakete. HTP "Fontana" je popunjena sa 40 odsto, u objektima "Kralj" je popuna 90 odsto, "Šumadija" 90 odsto, IWA 60 odsto, "Cvetni konaci" 100 odsto, ali s obzirom da Vrnjačka Banja raspolaže sa najvećim brojem smeštajnih jedinica u Srbiji, uvek je moguće naći neko slobodno mesto, dodao je Karavesović.

Podeli:

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.