Izvor: Tanjug

Autor: {"id":233949,"id_news":839349,"name":"","surname":"Tanjug"}

Međunarodni centar za razvoj turizma i ugostiteljstva Sacen International, u sklopu turističke akcije "Birajmo najuspešnije u turizmu jugoistočne Evrope", proglasio je Beograd za najbolje turističko mesto a Tursku za najbolju turističku destinaciju.

Svečana dodela priznanja "Zlatno turističko srce" najavljena je za utorak 29. april u beogradskom hotelu Slavija.

Pored Srbije, patrola ovog centra obišla je Tursku, Rumuniju, Bugarsku, Sloveniju, Hrvatsku, Makedoniju, Bosnu i Hercegovinu, Crnu Goru, Tunis, Maltu, Grčku, nakon čega je međunarodni stručni žiri izabrao najbolje u turizmu.

Univerzitet Singidunum izabran je za partnera godine u turizmu jugoistočne Evrope, šampion zdravstvenog turizma je Banja Vrućica u BiH, lider porodičnog hotelijerstva hotel Belvedere u Ohridu, najbolji u oblasti kulturnog turizma je grad Dubrovnik, šampion etno turizma je etno selo "Babina Reka" u Srbiji.

Najbolji restoran jugoistočne Evrope je "Ćatovića mlini" u Morinju u Crnoj Gori, najbolja turistička agecnija je Kon Tiki Travel, odlučio je žiri ovog centra.

Specijalno priznanje namenjeno je hotelu Slavija povodom 50 godina hotelijerstva jugoistočne Evrope.

Podeli:

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.