Izvor: Danijela Stokaniæ

Autor: {"id":232098,"id_news":835531,"name":"","surname":"Danijela Stokani\u00e6"}

Havana je glavni grad Kube koji odiše prošlim vremenima, uzbudljivim noćnim životom i ljubaznim stanovništvom. Ovo je grad starih automobila, cigareta, ruma, žigola i specifičnog načina života.

U Havani možete prisustvovati i spektakularnom pogledu na talase kako "napadaju" osam kilometara dug Bulevar "El Malekon", mesto duž obale gde zaljubljeni parovi šetaju držeći se za ruke, piše GlasSrpske.com.

Kroz staru Havanu dominiraju španske kolonijalne građevine. Najbolji način da obiđete zbijene ulice je peške, jer tako ćete i najbolje doživjeti grad i njegov značaj. Ako ste ljubitelji priča o kubanskoj revoluciji i borbi za nezavisnost, prošetajte trgom Plaza de la Revolucio. Oko trga se nalaze sedište sadašnje kubanske vlade, ministarstva, Nacionalna biblioteka, poslovni i stambeni neboderi na čijim fasadama dominiraju portreti Fidela Kastra i Če Gevare. Nikako ne propustite da obiđete Castillo de la Real Furza, najstariju kolonijalnu zgradu Amerike, katedrale Sveti Kristobal i Sveti Franjo Asiški, trgove Vieja i San Francisko, Muzej revolucije i Veliko pozorište.

Ovde možete posetiti mnogo muzeja i kubanskih klubova, gde ćete osetiti dušu ovog borbenog, ali i veselog naroda. Samo izaberite da li ćete prisustvovati svirkama džeza, salse ili neke sol grupe. Na drugoj strani reke Almendares nalazi se urbani deo, praćen velikim brojem luksuznih hotela i nizom luksuznih restorana po ulici Miramar.

Kapitolio je mesto gde počinje centar Havane. Naselje radničke klase i većina zgrada je u stanju raspadanja. Sa druge strane ulice videćete fabriku cigareta "partagas", jednu od najstarijih fabrika cigareta na Kubi.

Alexander Bonilla/Flickr.com

Havana Vedado karakterišu višespratni hoteli, restorani, ekskluzivna trgovinska preduzeća odraz art-deko stila, procvetali su u zoni Verdado.

Obiđite Nacionalni akvarijum, jedinstven na svetu. Ostrvska i karipska flora i fauna se dobro čuvaju zahvaljujući zaposlenima koji već posljednjih pet godina primaju priznanja od strane Colectivo Vanguardia Nacional.

U Vedadu obavezno probajte sladoled u restoranu "Coppelia". Kubanci čekaju u redu da dođu do stola dok turisti koji plaćaju u dolarima, a ne pezosima uvek imaju prednost.

Obično možete da birate samo između dve ili tri vrste ukusa, a ako vam se posreći da dođete na dan ruma sa suvim grožđem, ne propustite da se počastite.

Podeli:

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.