Izvor: B92

Gradonačelnik Novog Sada Miloš Vučević čestitao je danas organizatorima Egzita titulu najboljeg festivala u Evropi ističući da, zahvaljujući Egzitu, taj grad godinama napreduje i to prvenstveno u razvoju turizma i privrede.

“Svi oni koji su doprineli tome da naš novosadski brend, muzički festival Egzit bude na vrhu Evrope, u konkurenciji 360 festivala iz čak 34 zemlje, treba da budu ponosni na sopstveni uspeh i da nastave da nižu nove pobede”, naglasio je Vučević.

Gradonačelnik je dodao, kako je navedeno u saopštenju iz njegovog kabineta, da se u tom pobedničkom timu prepoznaje i stalna podrška Grada Novog Sada, koji je uvek stajao uz Egzit, pružajući finansijsku i druge vidove podrške tom kreativnom i uspešnom timu.

“Zahvaljujući Egzitu, Novi Sad godinama prosperira i to prvenstveno na polju razvoja turizma i privrede a uporedo se temeljno sprovodi rebrendiranje naše zemlje kroz promociju festivala, uz priču o društvenoj odgovornosti”, naveo je Vučević.

Napominjući da uspeh ne dolazi preko noći i da su u gradu svesni toga koliko je rada i truda uloženo prethodnih godina na pozicioniranju festivala na mapi sveta, Vučević je naglasio da je “upravo tu posvećenost i predanost kvalitetu” Novi Sad iz godine u godinu znao da prepozna i “adekvatno odgovori na iskazane potrebe festivala”.

Gradonačelnik je istakao da je zato velika čast to što su organizatori tu prestižnu nagradu posvetili Novosađanima i Gradu Novom Sadu i dodao da je to nagrada koja “dodatno doprinosi ugledu Novog Sada u Evropi”.

Egzit je osvojio prvo mesto u kategoriji najvećih evropskih festivala, na dodeli Evropskih festivalskih nagrada za 2013. godinu, u holandskom gradu Groningenu.

Podeli:

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.