Izvor: Tanjug

Autor: {"id":210256,"id_news":785619,"name":"","surname":"Tanjug"}

Analiza agencije Blumberg, po kojoj će zabrana gej brakova ugroziti hrvatski turizam, kako je u svetskim medijima doživljen ishod nedeljnog referenduma, po mišljenju hrvatske naučne javnosti i turističkih radnika nije održiva, s obzirom na to da je Hrvatska, pre svega, porodična destinacija.

Iako je možda ishod referenduma naškodio evropskom ugledu zemlje, u turističkoj branši smatraju da se pitanje tolerantnosti prema gej brakovima neće dugoročno odraziti na turizam, jer Hrvatska i ne raspolaže nekim posebnim sadržajima, plažama, ili objektima koji bi bili isključivo u ponudi za gej osobe, kao što je to slučaj sa Španijom, Francuskom ili Grčkom, piše hrvatski Tportal.

"Hrvatska je ipak porodična destinacija za roditelje sa decom, odnosno, sa potpuno drugačijom ponudom, tako da neke veće štete sugurno neće biti, a ako se pokaže da bi se ipak mogla dogoditi, naš je zadatak da učinimo sve kako bi se gosti u Hrvatskoj osećali ugodno i sugrno", kaže generalni direktor Kompasa, Ivan Pukšar.

I u institutu "Ivo Pilar" navode da mogućnost sklapanja brakova nije tržišni pokretač turizma i da ishod referenduma neće nimalo uticati na turistički imidž Hrvatske, niti će se odraziti na ukupnu tržišnu dinamiku u 2014.

Turističkim tržištima vlada sasvim drugačija logika od one o kojoj trenutno raspravljaju mediji, tvrde sturčnjaci ovog instituta, navodeći kao primer Dubai koji, kao turistička destinacija, beleži snažan rast na zapadnim tržištima, iako prava žena nisu baš jaka strana Ujedinjenih Arapskih Emirata.

Foto: Image courtesy of chokphoto / FreeDigitalPhotos.net

Podeli:

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.