Izvor: B92

Do 1. decembra na aerodromu "Nikola Tesla" u Beogradu pušteno je u rad svih šest novih avio-mostova kupljenih u Kini, izjavio je za Kineski međunarodni radio direktor tog aerodroma Velimir Radosavljević.

Na aerodromu u Beogradu u decembru prošle godine sproveden je međunarodni tenderski proces za nabavku šest novih avio-mostova za ukrcavanje putnika. Na tenderu su učestvovali svi najpoznatiji proizvođači avio-mostova iz Evrope, Azije i Sjedinjenih Američkih Država, a posao je dobila kineska kompanija "Šendžen (CIMC-Tianda Airport Support Ltd."

Prisećajući se celog procesa transporta avio-mostova iz Kine u Srbiju, Radosavljević ga je opisao kao "pravu avanturu".

Ugovorena vrednost nabavke avio-mostova iznosi 2,19 miliona evra i finansirana je iz prihoda aerodroma, bez kreditnog zaduživanja. 20. septembra ove godine je pušten u upotrebu prvi avio-most.

Prema rečima Radosavljevića, osim avio-mostova, sa istom kompanijom iz kineske grada Šendžen odvija se i nova saradnja, jer je CIMC-Tianda u međuvremenu pobedila na još jednom međunarodnom tenderu koji je raspisao aerodrom Nikola Tesla.

Podeli:

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.