Izvor: Izvor: Mladen Savkoviæ, B92

Autor: {"id":195703,"id_news":750688,"name":"","surname":"Izvor: Mladen Savkovi\u00e6, B92"}

Kanađanin KRistofer Ruder jedan je od stranaca koji su zaljubljeni u Srbiji. Ove godine ponovo je posetio Balkan i evo šta je zabeležio...

Početkom godine Ruder je predstavio svoj prvi video zapis iz Srbije, koji je propraćen pozitivnim komentarima na račun Beograda. Video je na našem sajtu izazvao lavinu uglavnom pozitivnih komentara, a ubrzo su usledili i drugi Ruderovi zapisi iz Beograda.

Kako nam je tada otkrio u prepisci putem interneta ovaj zaljubljenik u putovanja i u Srbiju, planirao je da se vrati u našu zemlju i otkrije još neke njene delove. Baš to je učinio ovog leta, i tokom narednih meseci će da objavi niz novih video zapisa o Srbiji.

“Ideja o obilasku ostalih delova Srbije došla je upravo nakon čitanja komentara na sajtu B92 prošle godine. Moram da priznam, ostatak Srbije je jednostavno zadivljujuć. Priroda je neverovatna i vazduh je tako čist”, kazao je Ruder za B92.

“Baš kao što sam i očekivao, ljudi u Srbiji su neverovatni, gostoprimivi i prijateljski nastrojeni. Veoma se radujem povratku u Srbiju sledeće godine kada ću istražiti i njene druge delove”, dodaje on.

Tokom ovogodišnjeg obilaska, Ruder je posetio Novi Sad, Vrnjačku Banju, Kraljevo, Kruševac i Beograd. Iskoristio je priliku da još jednom zahvali svima koji su ga ugostili na putovanju i organizatorima brojnih festivala koji su ga ugostili.

Prvi u nizu najavljenih video zapisa za sajt "The Golden Compass" govori o čuvenoj beogradskoj boemskoj četvrti i nosi naziv “Moje ime je Skadarlija”.

My Name Is Skadarlija (Belgrade, Serbia) Episode One from The Golden Compass on Vimeo.

Podeli:

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.