Izvor: Tanjug

Autor: {"id":191560,"id_news":740724,"name":"","surname":"Tanjug"}

Ministar građevinarstva i urabanizma Velimir Ilić poručio je da Guča treba da postane stalna turistička destinacija, a ne da živi od sabora do sabora trubača.

Prema njegovim rečima, ova varošica je napredovala, a Vlada Srbije treba da podrži najveću trubačku smotru.

"Vlada treba da bude pokrovitelj Sabora trubača po kojem je Srbija postala prepoznatljiva u čitavom svetu", rekao je Ilić i dodao da postoji podrška mnogih ministarstava da bi se to sprovelo u delo.

Ilić je kazao da Dragačevo treba da se otvori i da će to biti omogućeno prolaskom autoputa kroz ovaj deo zemlje.

"Truba treba da se čuje cele godine, jer ovde turisti mogi upoznati i našu tradiciju i našu istoriju na koju smo veoma ponosni", istakao je Ilić i dodao da se to može ostvariti kroz projekat srpske kuće - izgradnju svojevrsnog trubačkog sela u Guči.

Predsednik opstine Lučani Mladomir Sretenović istakao je da je Ilić u prošlosti mnogo učinio za Dragačevo, ali i da je zahvaljujući njemu Guča preporođena.

"Kada je Ilić bio ministar za kapitalne investicije 2008. godine dobili smo finansiijsku pomoć u visini godišnjeg budžeta. Infrstruktura je obnovljena, a Guča je dobila novo lice po kome je i danas prepoznatljiva", istakao je Sretenović.

Podeli:

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.