Izvor: Tanjug

Na prostoru turističke regije Zapadna Srbija obeleženo je 15 biciklistickih ruta ukupne dužine 400 kilometara za ljubitelje prirode i aktivnog odmora, izjavio je za Tanjug koordinator projekta Miroslav Ivanović. “

Na ovaj način spojene su turističke destinacije markiranim stazama,a turistima i lokalnom stanovništvu omogućeno je da izaberu stazu prema svojim fizičkim mogućnostima i atrakcijama koje nameravaju da posete duž staze”, rekao je Ivanović.

Biciklističkim stazama spojeni sa Zlatibor sa Tarom, preko Mokre Gore, Divčibare sa prostorom Užica, Kosjerića i Požege. Arilje i Ivanjica spojeni su sa Golijom, Uvcom, Pešterom, Zlatarom i Prijepoljem.

Biciklističke rute obeležene su turističkom signalizacijom, na rutama su postavljene drvene nastrešnice i klupe za odmor biciklista, pešaka i planinara. Za potrebe aktivnog odmora obezbeđen je i određen broj bicikala koji se mogu iznajmiti na određeno vreme u skladu sa željama turista.

Ivanović je napomenuo da je obeležavanje biciklističkih staza urađeno u okviru projekta koji su finansirali Ministarstvo privrede i finansija i Regionalna razvojna agencija Zlatibor.

Podeli:

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.