Izvor: Tanjug

Vršilac dužnosti generalnog direktora JP „Skijallišta Srbije“ Dejan Ljevnaić rekao je novinarima da će Kopaonik, izgrađom gondole od Brzeća do tog skijaškog centra, dobiti 15 kilometara novih staza.

„U ovom trenutku, ski centar Kopaonik ima 55 kilometara staza, a izgradnjom gondole, staze će se proširiti i izgradiće se više od 15 kilometara novih“, rekao je Ljevnaić.

Ministar privrede i finansija Mlađan Dinkić potpisao je sa italijanskom kompanijom Leitner AG, Memorandum o razumevanju, o javno - privatnom partnerstvu za izgradnju gondole, i tom prilikom istakao da će ta kompanija uložiti sopstvena sredstva u izgradnju gondole, koja bi trebalo da bude završena do kraja iduće godine, kao i u opremu za veštački sneg i izgradnju nove žičare.

Država će, prema njegovim rečima, obezbediti zemljište i infrastrukturu -staze, veštačko jezero.

Reč je o investiciji vrednosti 25 miliona evra, od čega samo izgradnja gondole košta 15 miliona evra.

Pored najavljenih investicija, prema rečima direktora Ljevnaića, ove godine predviđena je izgradnja dva šestoseda, od kojih je jedan na Krčmaru, a osim toga, sve staze će, u saradnji sa kompanijom Leitner AG, biti pokrivene sistemom za veštačko osnežavanje.

Prihodi JP „Skijališta Srbije“ na Kopaoniku godišnje iznose oko 3,5 miliona evra, a ovih dana zabeležen je i rekordan broj skijaša, samo juce je skijalo oko 7.000 ljudi.

Podeli:

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.