Izvor: Tanjug

Austrijski glavni grad Beč zabeležio je rekodno povećanje broja noćenja prošle godine od 7,5 odsto, zahvaljajući obeležavanju 150 godina od rođenja slikara Gustava Klimta, saopštio je turistički savez Austrije.

Prošle godine je Beč posetilo 5,6 miliona turista, sa ukupno 12,3 miliona noćenja. Bečki hoteli su u prošloj godini zaradili 500 miliona evra, sa 22 odsto više ruskih gostiju, zahvaljujući kojima je anulirana manja poseta Italijana i Španaca.

"Želimo pre svega da zahvalimo svim muzejima i kultrurnim institucijama koji su pomogli obeležavanju rodjenja našeg velikog slikara", istakao je predsednik Turističkog saveza Austrije Norbert Ketner.

Austrijski slikar Gustav Klimt (1862-1918) jedan je od glavnih predstavnika simbolizma i osnivač umetničkog pokreta Bečka secesija, a glavna tema njegovih radova je žensko telo, prenela je novinska agencija AFP.

Podeli:

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.