Izvor: Tanjug

Ski sezona na Torniku biće svečano otvorena u petak 21. decembra, najavio je direktor Turističke organizacije Zlatibor Darko Đurović na današnjoj konferenciji za novinare.

Đurović je istakao da će od 21. do 23. januara u okviru promo vikenda cene ski pasa biti 50 odsto jeftinije,koliki su popust odobrili i hotelijeri, dok je Turistička organizacija u ta tri dana obezbedila besplatan prevoz skijaša do Tornika i nazad do Zlatibora.

Po rečima rukovodioca Ski centra Tornik Ivice Lukića, prošlog vikenda ovde je skijalo 150 skijaša.

“Staze do petka neće raditi jer snega trenutno ima od 15 do 20 centimetara ali, s obzirom na to da od jutros sneg ponovo pada, sve će biti spremno za svečano otvaranje”, kaže Lukić.

On očekuje da će ova zimska sezona biti uspešnija od prošlogodišnje, kada je na Torniku skijalo oko 33.000 skijaša za 97 skijaških dana, i najavljuje novinu u popustima koje Skijališta Srbije planiraju tokom cele sezone.

“Od 20. do 27. januara imaćemo porodičnu nedelju, kada će važiti popust od 15 odsto na ski pasove, rentiranje opreme i smeštaj u zlatiborskim hotelima. U februaru će biti nedelja za parove a u martu ženska nedelja, sa istim popustima“, kaže Lukić.

Redovna cena ski pasa na Torniku je 1.940 a za decu 1.530 dinara.

Na dan otvaranja na Torniku će se održati ski trka u paralel slalomu i sprint trka u nordijskom skijanju.

Pored Tornika, gosti Zlatibora mogu se skijati i na Obudojevići ili klizati na klizalištu koje će i ove zimske sezone raditi na Zlatiboru.

Rekordna sezona 2011. na Torniku

Podeli:

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.