Izvor: B92

Ovogodišnja manifestacija Ski Opening Kopaonik privukla je hiljade ljubitelja skijanja i dobre zabave na najpopularnije srpsko skijalište.

„Nijedno skijalište u regionu ne može da se poredi sa Kopaonikom koji je regionalni lider, kako u ponudi hotelskih usluga, tako i u ponudi ski staza, pa se u sledećih nekoliko godina sa pravom očekuje da će Kopaonik planina postati ne samo regionalni lider, već i značajno skijalište na mapi Evrope“, rekao je direktor "MK Mountin Risorta" Nikola Avram. Navodeći da je Kopaonik.

Navodeći da je Kopaonik pre samo tri godine, bio skupa destinacija sa lošim smeštajem i lošom uslugom, Avram je objasnio da je smeštaj na Kopaoniku danas 20 do 30 odsto jeftiniji u odnosu na komparativne ski centre u Evropi, a hotel Angella je jedan od najjeftinijih u svojoj kategoriji. O velikom interesovanju govori i podatak da su svi smeštajni kapaciteti u hotelu Grand rasprodati do 20. januara, a broj prodatih aranžmana za februar i mart veći je za 15 odsto nego u istom periodu prošle godine.

Cene ski pasa su gotovo najniže u Evropi, jeftinija je jedino Jahorina, pa tako za desetodnevni ski pas do 20. decembra treba izdvojiti 8470 dinara za decu i 12750 za odrasle, dok će nakon toga cene biti za oko 2000 dinara veće. Za porodične pakete, studentse kartice i starije građane važe i dodatni popusti.

„Pored domaćih, na Kopaoniku je sve je veći broj gostiju iz inostranstva, među kojima prednjače Crnogorci, a cilj nam je da u narednom periodu animiramo rumunsko i tursko tržište“, dodao je Avram, na press konferenciji održanoj u hotelu Angella povodom zvaničnog otvaranja ski sezone na Kopaoniku.

Ski Opening Kopaonik je nastao po ugledu na slične manifestacije u popularnim evropskim ski centrima, sa ciljem da se na simboličan način, prvim spustom niz osnežene staze, obeleži otvaranje ski sezone i ujedno predstavlja prvu manifestacija tog tipa u Srbiji.

Podeli:

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.