Izvor: Tanjug

Svetski štampani vodič Lonely Planet u svom specijalnom izdanju "Best Travel 2013" preporučuje Crnu Goru kao jednu od deset najboljih svetskih destinacija za putovanja.

Regioni i gradovi su odabrani po rastu popularnosti, značajnim progresom tokom 2012. godine ili po atrakcijama koje izazivaju posebnu pažnju javnosti, a Crna Gora je na drugom mestu.

U naslovu izdanja se upućuje poziv čitaocima da „ukrote divlju ljepotu jedne od najlepših zemalja sveta``, navodi se u časopisu, preneo je podgorički portal "Analitika".

Na listi najboljih destinacija našle su se i Šri Lanka, Solomonska ostrva, Južna Koreja, Ekvador, Slovačka, Island, Turska, Dominikanska Republika i Madagaskar.

„Kada je reč o turizmu, Crna Gora je na odličnom putu da postane svetska hit destinacija“, navodi se u tekstu čiji je autor Andrea Šult Pivers (Andrea Schulte-Peevers).

Pored glavnih informacija, u tekstu se navode podaci i preporuke za obilazak senovitih plaža, nacionalnih parkova, rastuće mreže staza za pešačenje i biciklizam, događaji kao što su Kotorski karneval kao i ostali kurioziteti zanimljivi turistima.

Pominju se, takođe, investicioni projekti poput Porto Montenegro i Aman Sveti Stefan, koji su prema rečima autorke, rezultat otvorenosti Vlade te zemlje prema stranim investitorima.

Podeli:

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.