Izvor: B92

Film Turističke organizacije Srbije "Soulfood Serbia" (Hrana s dušom) nagrađen je 5. oktobra na 45. Međunarodnom festivalu turističkih filmova u Karlovim Varima.

"Soulfood Serbia", film koji  promoviše srpsku kuhinju, proglašen je najbojlim u kategoriji promotivnih kratkih filmova do 30 minuta.  Predsednik međunarodnog žirija Jirži Mikeš naglasio je da ove godine nije bilo lako izabrati dobitnike nagrada u nizu vrlo kvalitetnih filmova.

Na najstarijem festivalu turističkog filma od 4. do 6. oktobra u konkurenciji za nagrade u četiri kategorije takmičilo se 656 filmova i video-klipova iz 136 zemalja sveta.  Gran pri pripao je švajcarskom filmu "Gštad, popni se, uspori".

U kategoriji TV i dokumentarnih filmova do 60 minuta prvu nagradu je odneo dokumentarac Slovačke televizije "Putovanja Slovačkom".

Uz međunarodni 45. festival turističkih filmova održan je i nacionalni 19. Tur Region Film, festival turističke ponude čeških regiona. Prikazano je 135 domaćih filmova i 68 video-klipova.

Posetioci festivala još sutra, kada se festival završava, biće u prilici da se susretnu sa zaljubljenicima u putovanja po svetu, a program festivala prati i neobična izložba mapa.

Podeli:

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.