Bukovička banja opet na turističkoj mapi

U narednih sedam godina privrednik Miroljub Aleksić izgradiće u parku Bukovičke banje hotel sa četiri plus zvezdice i rekonstruisati hotele „Staro zdanje“ i „Šumadija“.

Izvor: politika.rs, B. Njegovan Izvor:
Podeli

Posle više decenija neizvesnosti zbog statusa objekata u Bukovičkoj banji i nakon višegodišnjeg propadanja hotela, koji su bili simbol Aranđelovca i ove nekada poznate mondenske banje, hoteli „Staro zdanje“ i „Šumadija“ dobili su novog vlasnika. Miroljub Aleksić, direktor preduzeća „Amasis” d. o. o. i predsednik „Alko grupe“, potpisao je kupoprodajni ugovor sa Agencijom za privatizaciju i time i zvanično postao vlasnik pomenutih hotela, restorana „Arkade“, bazena i dva pomoćna objekta, prenosi Politika.

– Naša obaveza je da u narednih sedam godina rekonstruišemo hotele i izgradimo još jedan novi, korisne površine 10.000 kvadratnih metara, te da zaposlimo 70 novih radnika. Obnovićemo objekte koje su izgradile dinastije Obrenović i Karađorđević u 19. i 20. veku, sa statusom kulturno-istorijskih spomenika – kaže za „Politiku“ Miroljub Aleksić.

Pre nepune dve godine Aleksić je u rekonstrukciju hotela „Izvor“ i izgradnju spa i velnes centra, kao i akva-parka, uložio 43 miliona evra. Hotel „Izvor“, koji je brend u širem okruženju, prostire se na više od 32.000 kvadratnih metara i u njemu može da boravi i do 3.500 gostiju.

– Rekonstrukcijom starih i izgradnjom novog hotela želimo da Bukovičku banju vratimo na mapu banjskog turizma u Srbiji. Na dobrom smo putu, jer je otvaranjem hotela „Izvor“ sa pet zvezdica i akva-parkom Aranđelovac postao privlačna destinacija za goste iz zemlje i inostranstva – objašnjava Aleksić.

– U rekonstrukciju krećemo ubrzo i radićemo etapno. Neimari će prvo otpočeti sa rekonstrukcijom hotela „Šumadija“, zatim paralelno sledi rušenje bazena koji je potpuno neuslovan i na tom mestu biće izgrađen savremen hotel, korisne površine 10.000 kvadratnih metara sa četiri plus zvezdice, dok će hotel „Šumadija“ dobiti četiri zvezdice. Za izgradnju novog hotela Zavod za zaštitu spomenika kulture dao je saglasnost, s tim da spoljni izgled prati arhitekturu postojećih objekata u parku, koji datiraju iz 19. veka – kaže novi vlasnik.

Aranđelovčani s puno interesovanja očekuju rekonstrukciju i obnovu simbola grada, hotela „Staro zdanje“. Tokom poslednje dvedecenije ovaj hotel je totalno ruiniran i opustošen.

– Rekonstrukcija „Starog zdanja“ biće zaista veliki i zahtevan posao. Uradili smo dve analize za njegovu obnovu i prema prvobitnim procenama iz 2006. godine, kada smo hteli da kupimo taj objekat, procenjeno je da treba uložiti oko sedam miliona evra. Prema sadašnjim računicama, ukupna investicija za sve objekte iznosila bi oko 30 miliona evra. Zajedno sa lokalnom zajednicom i preduzećem „Zelenilo“ ulepšaćemo park, kako bi ponovo zasijao starim sjajem.

Naša želja je da Bukovička banja postane centralno i kultno mesto za odmor i oporavak, centar velnes i spa turizma i najveći kongresni centar van Beograda – kaže Aleksić.

----------------------------------------------

Posao za radnike

U AD „Bukovička banja“ preostalo je 42 radnika, koji će nastaviti posao u svojim objektima. Oni imaju ostatak imovine, više restorana, kao i motel na Bukulji. Kako je rekao Miroljub Aleksić, oni koji budu zainteresovani mogli bi da računaju na posao u novim objektima, pod uslovom da svojom stručnošću odgovore novim potrebama savremenog hotelijerstva.

Prati B92 na Viberu

Vesti

Zemlje koje "nikada" ne bi trebalo da posetite

Prema izveštaju britanskih vlasti, postoji 16 zemalja u svetu u kojima niko ne može da garantuje za vašu bezbednost, te se odlazak bez preke potrebe ne savetuje. Šteta jer neke od njih zaista imaju znamenitosti od neprocenjive istorijske vrednosti. Pogledajte koje su to zemlje u videu.

Vesti sreda 26.07. 13:22 Komentara: 1

Američki portal: Posetite "neočekivanu Srbiju"

Srbija se našla na listi destinacija koje američki portal "Pejst" (Paste) preporučuje turistima, ističući da naša zemlja, među svojim brdima i planinama, nudi mesta sa netaknutom prirodom koja spadaju u najlepša na kontinentu, uz viševekovne kulturne znamenitosti, manastire i sela.

Vesti utorak 25.07. 21:30 Komentara: 16

Šetnja kroz najveći seks-park na svetu /FOTO

Park "Love Land“ otvoren je 2004. godine na ostrvu Čedžu u Južnoj Koreji i u potpunosti je posvećen seksu. U njemu se nalazi 140 skulptura koje objedinjuju gotovo sve seksualne poze, a napravili su ih studenti Univerziteta Hongik.

Vesti utorak 25.07. 14:55 Komentara: 5

Delta Neretve, prostor neverovatne lepote

Reka Neretva izvire u Bosni i Hercegovini ispod planine Zelengore na nadmorskoj visini od 846 metara. Tok joj je dugačak 215 kilometara, prolazi kroz kanjone, kotline i ravnice, a uliva se u Jadransko more u blizini Ploča.

Vesti utorak 25.07. 08:36 Komentara: 5
strana 1 od 956 idi na stranu