Izvor: Nevena Madžareviæ

Autor: {"id":146730,"id_news":644419,"name":"","surname":"Nevena Mad\u017earevi\u00e6"}

Srbija je jedna od zemalja kroz koju se može putovati biciklom pored obale Dunava. Na taj način kroz našu zemlju svake godine prođe oko 5.000 turista, a zahvaljujući projektu razvoja dunavskog turizma, koji je podržala nemačka vlada, profitirali su stanovnici gradova na Dunavu.

Karin i Artur krenuli su iz Bajerna, duž obale Dunava do Crnog Mora. Na svom putovanju pauzu su napravili i u istočnoj Srbiji.

„Veoma je lep Dunav kod Donjeg Milanovca”, kaže Artur a Karin dodaje da je ceo put kroz Srbiju prelep. „Sve je predivno ali najviše mi se sviđaju ljudi. Posebno mi se dopada hrana - paprike u ulju”, otkriva Karin.

„Na biciklu možete da doživite putovanje kroz predele i mirise. Čovek jednostavno polako putuje i približava se cilju. Kada idete avionom sednete na jednom mestu i izađete na drugom bez bilo kakvog iskustva i sve sto je između te dve tačke kao da ne postoji”.

I ne samo da je zahvaljujući finansijskoj pomoći nemačke vlade završena staza već su stručnjaci kroz obuku pomogli porodicama koje žive uz Dunav da razviju porodičan posao.

Podeli:

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.