Sutra parada lipicanera na Kelebiji

Na Ergeli Kelebija 16. septembra biće organizovan muzej kočija i parada lipicanera, svetski poznate rase konja, objavila je Turistička organizacija (TO) Subotice.

Izvor: Tanjug
Gattou - Lucie Provencher / Flickr.com
Gattou - Lucie Provencher / Flickr.com

Kako je najavljeno, u muzeju će biti izložene stare kočije, između ostalog i zaprežne, feder kočije, karuce, čeze, ali i poštanska i lovačka kočija.

Najstariji primerak kočija koji se nalazi na ergeli Kelebija je kavaljerska kočija iz Velike Kanjiže, koja je napravljena 1793. godine.

Organizatori su za posetioce pripremili i paradu lipicanera, na kojoj će tokom jednočasovnog programa propraćenog muzikom moći da se vidi 60 konja.

Muzej kočija će za posetioce biti otvoren u 15 časova, a sat vremena kasnije počinje parada lipicanera.

Vesti

Supersonični avioni uskoro opet osvajaju nebo?

Supersonični avioni se vraćaju – brojne avio-svemirske kompanije i organizacije širom sveta, uključujući i NASA, sada razvijaju tehnologiju koja će putnicima opet omogućiti da putuju brže od zvuka. Prvi u novoj generaciji supersoničnih aviona najverovatnije će poleteti posle 2020. godine.

Vesti ponedeljak 12.10. 13:10 Komentara: 18

Jagodina - šampion turizma Srbije

Komisija 48. međunarodnog Sajma turizma u Novom Sadu, koju čine turizmolozi i profesori univerziteta u Beogradu i Novom Sadu, dodela je Jagodini Veliki šampionski pehar za unapređenje turističkih sadržaja i atraktivnost turističke destinacije.

Vesti nedelja 11.10. 15:16 Komentara: 28
strana 1 od 796 idi na stranu