Izvor: Tanjug

U Mrčajevcima je sinoć počela "Kupusijade 2012", manifestacija koja je prvog dana okupila oko 6.000 posetilaca, kazao je Tanjugu član organizacionog odbora Milorad Jevđević

Nakon fijakerijade, kojom je manifestacija počela, održan je koncert nacionalnog ansambla "Kolo", Miroslava Ilića, Dobrivoja Topalovića i drugih brojnih izvođača, koje je pratio orkestar Miše Mijatovića.

Prvo veče Kupusijade bilo je posvećeno pokojnom Obrenu Pjevoviću, našem velikom pesniku i kompozitoru, kazao je Jevdjević.

Prema njegovim rečima, ova privredno-turistička i kulturno-zabavna manifestaciuja tokom tri dana održavanja okupiće više desetina hiljada posetilaca.

Počinju festivali hrane širom Srbije

Danas se održava takmičenje u kuvanju svadbarskog kupusa pod nazivom "Celo selo kuva", uz program kulturno-umetničkih društava.

Nedelja je rezervisana za izbor zlatnog, srebrnog i bronzanog lonca "Kupusijada 2012", a pre proglašenja pobednika, odigraće se i fudbalska utakmica između loklanog fudbalskog kluba "Orlovac" i reprezentacije estrade.

U večernjim satima koncert će održati Lepa Lukić i Radiša Urošević, a domaćin manifestacije je Miroslav Ilić.

Prva Kupusijada održana je 2003. godine i posetilo ju je oko 5.000 gostiju.

Podeli:

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.