Izvor: Tanjug

Tradicionalna Vršačka berba, manifestacija poznata kao Grožđebal, ove godine obeležava se 55. put od 14. do 16. septembra.

Svi koji posete Vršac u ova tri dana, u prilici su da na ulicama grada probaju čuvena lokalna vina, kupe grožđe, posete podrume i vinogorje, slušaju tamburice i uživaju u bogatim kulturnim, umetničkim, sportskim i drugim sadržajima.

Vrščani ne propuštaju da u dane manifestacije bar jednom, na velikim plinskim roštiljima, svojevrsnoj atrakciji Grožđebala, ispeku kobasice.

Zaštitna ličnost "Berbe" je Vinko Lozić, čuveni vinopija, lik koga je stvorio naš veliki pisac Jovan Sterija Popović (1806-1856), a kome na svečanom otvaranju predsednik Opštine predaje ključeve grada.

Kako je najavila Turistička organizacija (TO) Vršca, zvanična ceremonija otvaranja Grožđebala uz tamburaše i primopredaju ključeva počinje na Gradskom trgu sutra u 20 čsova, a bogat i zanimljiv program biće sve do nedelje uveče.

Generalni sponzor “Dana berbe grožđa” su “Vršački vinogradi”, pokrovitelj je Opština Vršac, a organizator manifestacije TO grada.

Podeli:

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.