Izvor: B92

Nacionalni park Kopaonik dobio je prvi Bajk park, pa će ljubitelji planinskog biciklizma imati na raspolaganju tri staze za spust dužine 5 kilometara, izgrađene po standardima Evropske unije i Kanade.

Bajk park opremljen je specijalnim trasama sa svim potrebnim preprekama što će predstavljati veliki izazov za sve korisnike planinskog biciklizma. Ovakvi biciklistički parkovi rade se širom sveta a ovo će biti prvi “downhill bike park” u Srbiji, kaže se u saopštenju.

"U nameri da produžimo letnju sezonu i ugostimo najzahtevnije goste zajedno sa javnim preduzećem Kopaonik i Skijalištima Srbije otvorili smo prvi Bajk park u Srbiji. Nakon prve faze izgradnje Bajk parka, plan nam je da u narednom periodu izgradimo i staze za Svetski kup - izjavio je Nikola Avram, predsednik Udruženja hotelijera na Kopaoniku i direktor MK Mountain Resorta.

Projekat Bajk parka realizovali su MK Mountain Resort, Nacionalni park Kopaonik, Udruženje Fristajlera, Skijališta Srbije i slovenačke kompanije Alliance.

Staze su različitih težina, prilagođene za početnike i za profesionalce. Prva staza je posebno izgrađena za početnike i decu, druga staza je srednje zahtevna, a poslednja - treća staza je vrlo zahtevna i prilagođena iskusnim vozačima. Širina staza varira od 60cm do 120cm. Na pojedinim deonicama su zemljani talasi, zavoji, drveni mostovi, skokovi i prepreke.

Pored mauntinbajkera iz Srbije, ceremoniji otvaranja su prisustvovali i vozači iz Slovenije.

Podeli:

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.