Izvor: B92

Među 50 gradova širom sveta hotelske sobe u ruskoj metropoli ispostavile su se najskupljima, s prosečnom cenom od 330 evra po noćenju, pokazalo je istraživanje putničke kompanije Hogg Robinson Group.

U poslednjih godinu dana cena hotelskih soba porasla je za tri odsto, a ovo je osma godina za redom da je Moskva prva na listi, piše Huffington Post.

Drugo najskuplje noćenje je u nigerijskom Lagosu s prosečnom cenom hotelske sobe 277 evra, najverovatnije zbog rasta naftne industrije u toj zemlji.

Unutar Evrozone cene hotelskog smeštaja ili su pale ili su ostale iste, tvrde u HRG-u. Tako su cene hotelskog smeštaja u Barseloni u proseku pale za 22 odsto u evrima, a padaju cene i u Madridu i Dablinu.

Ženeva s 276 evra prosečne cene hotelskog noćenja je na trećem mestu, Cirih s 270 na četvrtom, a Rio s 261 na petom mestu.

Latinska Amerika predvodi po rastu cenu u svim regionima u prvoj polovini 2012. s Riom na petom mestu, Sao Paolom na 15. mestu Meksiko Sitijem na 43. koji je povisio cene za čak 30 posto.

Cene su narasle i u Tokiju i Dubaiju nakon što su se oporavili od prošlogodišnjeg potresa i cunamija kao i arapskog proleća.

Pogledajte listu gradova sa najskupljim hotelskim sobama:

20. Istanbul, Turska
19. Rim, Italija
18. Singapur
17. kopenhagen, Danska
16. Frankfurt, Nemačka
15. Sao Paolo, Brazil
14. Tokijo, Japan
13. Oslo, Norveška
12. San Francisko, Kalifornija
11. Stokholm, Švedska
10. Vašington, D.C.
9. Pariz, Francuska
8. Hong Kong
7. Sidnej Australija
6. Njujork, NY
5. Rio
4. Cirih, Švajcarska
3. Ženeva, Švajcarska
2. Lagos, Nigerija
1. Moskva, Rusija

Foto: FreeDigitalPhotos.net

Podeli:

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.