Izvor: Tanjug

U Mrčajevcima će se od 14. do 16. septembra održati jubilarna 10. "Kupusijada" na kojoj se, kako su najavili organizatori, očekuje dolazak oko 150.000 gostiju.

"Kupusijada" na osnovu svoje atraktivne programske postavke svake godine okuplja hiljade stvaralaca i takmičara i desetine hiljada posetilaca, za koje je utisak o svadbarskom kupusu, zvuku drevnih srpskih instrumenata, pesmi i igri nezaboravan, rečeno je na konferenciji za novinare.

Prvog dana biće organizovana fijakerijada, a potom sledi "Obrenovanje". Uz nacionalni ansambl “Kolo”, nastupiće brojni pevači.

U subotu (15. 9) drugog dana manifestacije, održaće se takmičenje u kuvanju kupusa "Celo selo kuva", kao i programi kulturno-umetničkih društava i koncert Miroslava Ilića i Dejane Đekić, uz pratnju orkestra Miše Mijatovića.

Poslednji dan, u nedelju (16. 9) ujutru, počeće potpaljivanjem vatri za finalno takmičenje za izbor Zlatnog, Srebrnog i Bronzanog lonca "Kupusijada 2012."

Pre proglašenja pobednika biće odigrana prijateljska fudbalska utakmica između lokalnog FK Orlovac i reprezentacije estrade. U večernjim satima biće održan koncert Lepe Lukić i Radiše Uroševića.

Na prvoj "Kupusijadi" održanoj pre 10 godina bilo je 5.000 posetilaca, dok se sada očekuje preko 150.000.

Troškovi manifestacije, prema rečima organizatora, iznose 3,5 miliona dinara. Grad Čačak je ove godine izdvojio 1,5 miliona, a sponzori 500.000 dinara. Razlika će se pokriti prihodom od zakupa.

Ove godine u Mrčajevcima štand će imati i fondacija B92 "Bitka za bebe", čiji će prihod biti usmeren u čačansko porodilište.

Podeli:

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.