Izvor: Tanjug

Promotivni film Turističke organizacije Srbije (TOS) ''Soulfood Serbia - hrana sa dušom'' osvojio je još dve nagrade na međunarodnom festivalu SILAFEST u Velikom Gradištu za najbolji srpski turistički film i najbolji turistički kulinarski film, saopšteno je danas iz TOS-a.

Međunarodni Festival turističkog i ekološkog filma "Silver lake tourfilm festival - SILAFEST '12" održan je u Velikom Gradištu od 2. do 8. septembra, pod pokroviteljstvom Međunarodnog komiteta festivala turističkih filmova - CIFFT.

Promotivni film TOS-a "Soulfood Serbia - hrana sa dušom" proglašen je za najbolji srpski turistički film, za šta mu je pripalo priznanje "Zlatni pincum", a trijumfovao je i u kategoriji najbolji turistički kulinarski film.

Ovo je peto po redu priznanje TOS-u, nakon uspeha na festivalima "U.S. International Film & Video Festival" u Los Anđelesu, "Zagreb tourfilm festival" u Zagrebu, "FilmAT" u Varšavi i "FORFEST" u Bečićima.

SILAFEST je jedinstvena kulturno-turistička manifestacija koja okuplja najeminentnije režisere, producente i druge tvorce turističkih i ekoloških filmova iz celog sveta.

Članovi žirija SILAFEST 2012 bili su predsednik upravnog odbora producentske kuće 21st Century Films iz Londona Terence Clliford Amos i producent najboljeg turističkog filma na svetu u 2010. godini "Stirija - zeleno srce Austrije" Renata Mescuk.

"Soulfood Serbia" je i naziv marketinške kampanje TOS-a za 2012. godinu koja za glavnu temu ima gastronomiju kao važan deo turističke ponude naše zemlje.

Ova kampanja promoviše autentične gastronomske proizvode Srbije, sa posebnim akcentom na one koji imaju ili treba da dobiju oznaku zaštićenog geografskog porekla.

Podeli:

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.