Počinje Mud(r)ijada u Gornjem Milanovcu

Svetsko prvenstvo u spremanju specijaliteta od belih bubrega "Mud®ijada - BallCup" biće održano od danas do 2. septembra u Lunjevici kod Gornjeg Milanovca, saopštila je Turistička organizacija Srbije.

Izvor: Tanjug
Foto: ballcup.com
Foto: ballcup.com

Radni moto manifestacije biće "Belim bubrezima protiv bele kuge", najavili su organizatori navodeći da manifestaciju organizuje grupa entuzijasta pod imenom "Udruženje građana Ljubomir Erović iz Gornjeg Milanovca“.

Interesovanje iz sveta za ovaj festival je veliko još od prvog festivala koji je održan 2004. godine.

"Mud®ijada - World Testicle Cooking Championship“ se najčešće pojavljivala u svetskim časopisima i emisijama u rubrikama entertainment, exotic food, aphrodisiacs, top world festivals, weird, bizzare, travel, cooking, culinary, pa sve do stručnih sajtova koji se bave energetskim vrednostima belih bubrega.

Stručnim žirijem kao i prethodne tri godine predsedavaće Amerikanka izraelskog porekla Anna Wexler - pisac, naučnik, film-mejker i veliki zaljubljenik u festivale i putovanja.

Najava ovogodišnje "Mud®ijade“ biće prikazana u okviru popularnog norveškog tok šou programa pod imenom „Senkveld med Thomas og Harald“ koji trenutno snima serijal po Evropi pod nazivom „Senkveld vs Europe“.

Jedna od epizoda na njihovoj turneji snimaće se u Gornjem Milanovcu, tačnije Galetovom sokačetu.

Norveški dvojac popularnih voditelja doći će sa još dve poznate ličnosti iz Norveške, gde će probati specijalitete od belih bubrega specijalno pripremljenih za tu priliku.

Takođe, od nemačke produkcije koja snima reportaže za zabavnu emisiju "Galileo“ najavljeno je prisustvo i učestvovanje na samoj manifestaciji, istaknuto je u saopštenju.

Vesti

Tramp zabranjuje laptopove i tablete u avionima

Administracija američkog predsednika Donalda Trampa potvrdila je da će uvesti nove zabrane o korišćenju elektronskih uređaja na letovima sa 10 aerodroma, uglavnom iz zemalja sa Bliskog istoka i severne Afrike, kao odgovor na nespecifičnu terorističku pretnju.

Vesti utorak 21.03. 11:58 Komentara: 5
strana 1 od 926 idi na stranu