Izvor: Beta

Skoro svaki drugi zaposleni Francuz je u telefonskom kontaktu sa svojim poslodavcem tokom godišnjeg odmora, dok četvrtina njih čak nastavlja da radi i na odmoru.

U studiji agencije za istraživanje javnog mnjenja Opinion Vej sprovedenoj na 1010 osoba a objavljenoj u francuskom listu Figaro navodi se da 42 odsto zaposlenih u Francuskoj ne isključuje tokom letnjeg odmora svoj poslovni mobilni telefon kako bi ostao dostupan svom poslodavcu, dok 38 odsto njih prima poslovne mejlove.

Četvrtina anketiranih Francuza je izjavilo da nastavlja da radi i tokom letnjeg godišnjeg odmora. Većina njih pregleda bar jednom dnevno poslovne mejlove.

Osamdeset odsto anketiranih Francuza koji nastavljaju sa radnim aktivnostima tokom godišnjeg odmora je izjavilo da su prinuđeni na to, dok 20 odsto njih tvrdi da im to pruža zadovoljstvo, dok trećina njih ima problema sa svojim najbližima zbog poslovnih obaveza koje remete njihovu privatnost za vreme letnjeg odmora.

Francuski sociolog Žan Viar objašnjava da je trenutno u modi raditi više od 35 sati nedeljno, i da je nova nomadska tehnologija omogućila trend nastavka obavljanja jednog dela poslovnih obaveza i tokom odmora.

Foto: FreeDigitalPhotos.net

Podeli:

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.