Izvor: I. Laboviæ

Autor: {"id":141850,"id_news":632790,"name":"","surname":"I. Labovi\u00e6"}

Najpopularnije odredište na Crnogorskom primorju za srpske turiste i ove godine je, bez premca, Herceg Novi. Prijateljska atmosfera, čisto more i najniže cene na primorju, samo su neki od razloga zašto se svakodnevno sa Beorgadske autobuske stanice uvode vanredne linije ka „prestonici mimoza“.

Najjeftiniji smeštaj može da se ugovori već na samoj autobuskoj stanici, gde se za noćenje traži od sedam do deset evra. - Prepuno je srpskih turista, ponajviše Beograđana, ali troši se neuporedivo manje nego lane - kaže Nikola, vlasnik apartmana.- Turisti mnogo šetaju i malo sede po kafićima i restoranima, jer se hrane u supermarketima.

U Herceg Novom je supermarket „Voli“ najpopularnije turističko mesto. Nedavno se otvorio i još jedan!Cene, međutim, nisu visoke kao u obližnjoj Budvi. Naprotiv, najskuplja kafa, u najelitnijem kafiću sa pogledom na Zaliv, košta 1,5 evra. Inače, prosečna cena espresa je popije i za 1,2 evra.

Točeno pivo od pola litre je dva evra. Kugla sladoleda je 60 centi. Parče pice može da se nađe za evro, dok pljeskavica košta 1,20 evra. Kompletan ručak može da se nađe za pet evra.

I plažni mobilijar je u Herceg Novom najjeftiniji u ovom delu Jadrana. Tako, recimo, ležaljke koštaju tri, a suncobran dva evra. U Budvi samo ležaljka košta pet evra!

- Jedino što mi je smetalo je što sa drugaricom nismo imale šta da radimo posle ponoći - kažu Sanja i Una. - Za razliku od Budve, gde je buka do rane zore, ovde se posle jedan sat posle ponoći može otići samo u dva kluba, „Pipls“ i „Tondo“, u kojima naplaćuju ulaz od 1,5 do dva evra.

U tom jednom puštaju trens muziku, a u drugom komercijalni haus. Najveća gužva, tradicionalno, i ovog leta je u „Pivnici“, koja se nalazi na šetalištu Pet Danica.

Ovde se mesta zauzimaju već oko 20 časova, a svi koji zakasne sede na zidiću. Ipak, posle ponoći nastavlja da radi nekoliko kafića, ali nalaze se u Igalu.

Taksi je, međutim, na poziv jeftin i do Igala s estiže za samo tri evra! Jedini i gotovo nerešiv problem u Herceg Novom su stepenice, ali mladima to ne smeta, pa čak ni porodicama sa malom decom, a ovaj grad ih je prepun.

Izvor: Novosti.rs

Podeli:

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.