Izvor: S. Gregoviæ

Autor: {"id":138921,"id_news":624513,"name":"","surname":"S. Gregovi\u00e6"}

Sve plaže krajnjeg juga Crne Gore već su „pod opsadom“. Iako je do početka glavne turističke sezone ostao još koji dan, od vreline kakva se ne pamti u nekoliko proteklih decenija, mnogobrojni kupači se hlade na Maloj i Velikoj plaži i u delti reke Bojane.

Pa, ako se po jutru poznaje dugi letnji dan, ova turistička godina biće bolja nego prethodna. I to znatno, slažu se u procenama ulcinjski hotelijeri.

A za optimizam pokrića ima - i te kako. U hotelima „Belvi“ i „Olimpik“ i u nudističkom naselju „Bojana“, na ostrvu Ada, koji pripadaju HTP „Ulcinjska rivijera“, trenutno boravi blizu 700 gostiju.

To je, ističu domaćini, čak 45 odsto više gostiju nego lane pred početak glavne sezone. Gosti su iz Češke, Poljske, Rusije i Nemačke - priča za „Novosti“ Ana Živanović, iz „Ulcinjske rivijere“.

"Posetioci uživaju u tišini juga, sitnozrnastim peščanim plažama i toplom moru, čija temperatura prelazi 25 podeljak Celzijusove skale".

Ovogodišnje goste dočekalo je novo ruho starih ulcinjskih hotela. Renovirani su i objekti na Velikoj plaži i na Adi, na što su pozitivno reagovale inostrane turističke agencije, kako iz srednje Evrope, tako i one sa eks-jugoslovenskog prostora, posebno iz Srbije.

Tu su svakako i drugi motivi za dolazak u Ulcinj - jedinstvena priroda, plaža ispred samih hotela, veoma dobra usluga, ali na sve to treba dodati i pristupačne cene. Polupansion tako iznosi od 27 do 33 evra u hotelima uz Veliku plažu, dok je za „golaće“ na Adi nešto skuplje od 35 do 48 evra.

"Naša dobra ponuda je i učinila da ostvarimo fiksne zakupe sa agencijama iz Češke i Poljske", kaže Mikan Zec, prvi čovek „Ulcinjske rivijere“. "Tako će hoteli biti puni i to čak 110 dana. I ono što je najvažnije - produžili smo sezonu".

Zadovoljstvu, dakle ima mesta. U „Ulcinjskoj rivijeri“ su ubeđeni da će znatno nadmašiti rezultate od prošle godine kada je u objektima ovog preduzeća boravilo 16.140 gostiju.

"Biće i mnogo više noćenja nego lane, a verujem da će biti povećan i vanpansionski promet, koji je svuda najveći problem koji uglavnom generiše opšta ekonomsko-finansijska kriza", naglašava Ana Živanović.

I u drugim hotelima, poput „Albatrosa“, zadovoljni su posetom turista. Na dobru sezonu računaju i mnogobrojni ulcinjski domaćini koji u svojim kućama i apartmanima koji ne zaostaju za hotelskim očekuju dobar promet.

U Ulcinj ponovo u većem broju stižu gosti iz Srbije, Bosne i Hercegovine, Makedonije. Cene kod domaćina takođe su pristupačne. Za krevet se u predsezoni plaća od šest do osam evra, a tek malo skuplje biće i u glavnoj sezoni. Škeljzen Rizaj, prvi čovek Turističke organizacije Kosova, najavio je dolazak velikog broja gostiju s tog područja, koji mahom traže privatni smeštaj.

"Ulcinj i njegova rivijera su gostoljubiva i veoma bezbedna sredina, tako da s te strane ne treba da bude briga. Svi bez obzira na to odakle dolaze su dobrodošli, Ulcinj ih dočekuje s pažnjom i uvažavanjem".

Izvor: Novosti.rs

Podeli:

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.