Izvor: B92

Ovog leta biće pokrenut projekat tematskih kulturoloških putovanja kroz Grčku, tzv. geo-ruta, koje treba turistima da omoguće obilazak manje poznatih destinacija u Grčkoj, u kombinaciji sa upoznavanjem sa kulturnom baštinom i istorijom svakog regiona te zemlje.

Projekat koji predstavlja saradnju javnog i privatnog sektora, ima dva glavna stuba: Geo-rute, koje pokrivaju kopneni deo Grčke i Egejske rute, koje uključuju obilazak i upoznavanje grčkih ostrva, javili su grčki mediji.

Prva ekspedicija u okviru geo-ruta, nazvana "Nasleđe Sparte", počinje danas, a organizovane su i jednodnevne tematske posete Atini. Svako putovanje tematski je osmišljeno i kombinuje lepotu prirodnog okruženja sa turama o kulturi istoriji određene oblasti.

Ekspedicija po Trakiji, recimo, posetioce vodi stopama ratnika Aleksandra Velikog (356.-323.), do nekih od najznačajnijih mesta u regionu. Tematske ture nude smeštaj i obroke, kao i posebne obilaske sa vodičima, uz upotrebu privatnog prevoza kao dodatnu fleksibilnost.

Ove godine biće organizovano ukupno 14 tura. Projekat je organizovan pod okriljem Grčke nacionalne komisije za UNESCO.

Podeli:

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.