Izvor: A. Krsmanoviæ

Autor: {"id":119283,"id_news":576059,"name":"","surname":"A. Krsmanovi\u00e6"}

Termalna rivijera u Čatežu idealno mesto za kupanje i tokom zimskih dana. U „Toplicama“ bogat sadržaj za najmlađe, dok je hotel „Terme“ preporučljiv za parove.

Ljubitelji vodenih čarolija ni zimi ne moraju da očajavaju, jer se na tri i po sata vožnje od Beograda nalazi vodeni raj. Naime, terme Čatež su najpopularnija slovenačka banja koja je to zaslužila blizinom, ali i termalnoj rivijeri koja je idealna za porodice.

Ogromne vodene površine okružene palmama, sa tropskim talasima, bazenima za surfovanje i toboganima, postale su omiljeno zimsko stecište beogradskih porodica.

"Gosti iz Srbije, u proseku, zimi se zadržavaju tri-četiri dana, a leti po sedam dana", kaže Alenka Pogačar Mokrović, izvršni direktor marketinga Terma Čatež. "Ali na produženi vikend ne dolaze samo roditelji sa decom".

Porodice najviše vole hotel „Toplice“, dok je susedni hotel „Terme“ idealan za parove i one koji žele pravi odmor. Ipak, činjenica da deca ne plaćaju smeštaj dovoljan je razlog da Termalna rivijera vrvi od dece.

Gusarski brod, sa pećinom punom blaga, zimi prepun je dece iz Srbije. Leti, svi se kupaju u otvorenim bazenima, a obavezna stanica je Gusarski zaliv i Indijansko selo.

U hotelu „Toplice“, čak, je i hrana prilagođena u čast gostiju iz Srbije, pa su na meniju ćevapčići i pljeskavice.

"Primetili smo pad broja gostiju iz Srbije, ali vi ste i dalje na drugom mestu, odmah posle Italijana, koji su na sat vožnje od kuće", objašnjava Alenka Pogačar Mokrović. "I Austrijanci su nam komšije, ali ima ih manje nego srpskih gostiju. Mi smo kao pioniri rušili predrasude da su banje mesto za penzionere i uspeli smo da zadržimo primat. Ponudili smo atrakcije na vodi koja leči. Radimo na lečenju sportista, ali nudimo i avanturu".

Zbog svega toga sve češće se dešava da turisti menjaju more za banju, pogotovo što se pored Čateža nalazi i dvorac „Mokrice“, koji je pretvoren u luksuzni hotel sa golf terenom i savršenom dvoranom za venčanja.

Podeli:

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.