Izvor: Tanjug

Međunarodni lanac hotela "Intercontinental hoteli" objavio je rast prihoda na američkim poslovima i saopštio da je potražnja za putovanjima ostala snažna uprkos globalnom privrednom usporavanju.

Američka hotelska industrija ostvarila je rekordan nivo potražnje za putovanjima i odmorom u trećem tromesečju, a poslovna putovanja zadržala su stabilan rast i u letnjem periodu, saopštila je hotelska grupacija.

Kompanija, u okviru koje posluju brendovi kao što su "Crowne Plaza" i "Holiday Inn ", objavila je da je stopa američkih poslova dostigla 9,5 procenata u trećem tromesečju, u odnosu na rast čitave industrije odmora i putovanaja od 7,9 procenata.

"Akor", četvrta najveća hotelska grupa na svetu, saopštila je da još nije osetila nijednu posledicu privrednog usporavanja na potražnju za putovanjima i očkuje stabilan rast prihoda i u četvrtom tromesečju.

Akcije "Interconta" porasle su 2,9 odsto u ponedeljak na berzi u Londonu. Vodeće globalne hotelske kompanije još nisu osetile posledice privrednog usporavanja.

Početkom meseca "Mariot intecontinental" nadmašio je u trećem tromečju tržišna očekivanja i računa na stabilan rast do kraja godine.

Podeli:

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.