Izvor: Tanjug

Izgradnja prvog hotela na Staroj planini, na lokaciji Jabučko ravnište, je pri kraju i očekuje se da hotel primi prve goste za Novu godinu.

Vrednost investicije iznosi 3,45 milijardi dinara i hotel će za početak imati četiri zvezdice, uz mogućnost da se kategorija kasnije poveća i na pet. Celokupna sredstva obezbedila je država Srbija, koja pored toga ulaže i u infrastrukturu, potrebnu budućem odmaralištu.

Hotel "Stara planina" nalazi se na površini od 26.000 kvadratnih metara, imaće 147 soba i 454 kreveta.

Raspolagaće sa dva restorana, tri konferencijske sale, picerijom, etno reštoranom sa domaćom kuhinjom, velnes i spa programom i zatvorenim bazenom.

Građevinski radovi na hotelu, koji su počeli prošle godine su završeni, sada se radi na enterijeru i doterivanju spoljašnjosti, a u toku je izvođenje uzorka apartmana i sobe. U oktobru će krenuti marketinška kampanja, a od polovine istog meseca i prodaja prvih zimskih aranžmana.

U toku je i poslednja faza rekonstrukcije puta od Kalne do Jabučkog ravništa, na deonici od Balte Berilovca do Jamskog mosta, koji se radi u okviru Nacionalnog investicionog plana. Očekuje se da put bude završen do polovine oktobra, što će omogućiti putnicma da od autoputa, preko Knježavca, za 1,5 sat stignu do hotela.

Planirano je da hotel radi tokom cele godine, a za svako godišnje doba će se nuditi posebni paketi usluga, kao što su mauntin bajk, skijanje, šetanje, pešačenje, trčanje, obilazak znamenitosti i prirode.

Celokupna investicija je državna, istovremeno se radi 10 kilometara ski staza, tu će biti i prva gondola u Srbiji, kapaciteta 2.400 turista na sat, kao i žičara četvorosed.

Od prvobitno planiranih devet hotela, prva tri objekta su spojena u ovaj prvi hotel koji je završen, a urbanistički planovi urađeni su za još šest, ali ne klasičnih nego kondotela.

Reč je o hotelima apartmanskog tipa, gde se apartmani prodaju, a vlasnici zatim sklope ugovor sa kompanijom koja upravlja hotelom, da uz određenu proviziju taj apartman iznajmljuje, što je i za potencijalne investitore privlačnije.

Plan je da prvi hoteli budu u vidu planinskog sela, oko koga tek treba da dođu investitori, koji će praviti velike hotele.

Podeli:

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.