Izvor: B92

Kada temperatura pređe 30 stepeni Beograđani provode dan sunčajući se na Adi Ciganliji, "brčkajući se" u najbližem bazenu ili se pak osvežavaju omiljenim hladnim pićem u baštama prestoničkih kafića.

Duge kolone parkiranih automobila na Adi Ciganliji pokazivale su da je ta destinacija, na današnjih 35 stepeni, bila najpopularnija i da je na obalama Savskog jezera spas od toplote potražilo na hiljade ljudi.

Osim onih koji su došli zbog kupanja i sunčanja, brojni su bili i građani koji su popodne na Adi proveli vozeći bicikl, rolere ili ispijajući pića u nekom od kafića na obali jezera.

“Došao sam posle posla da ‘odvozam’ jedan krug bajsom, pa ću posle da sednem sa društvom na piće”, rekao je tridesettrogodišnji Miloš, kome je rekreacija na Adi, kako je naveo, svakodnevna praksa, bez obzira na temperaturu.



Dok su se najmlađi sugrađani, pod budnim okom roditelja zabavljali u nekom od dečijih igrališta na Adi, školarci su vreli letnji dan uglavnom koristili za usavršavanje plivačkih veština i zabavu na bazenima. Miloš i Maša sa Ceraka dolaze na bazen u Košutnjaku sa bakom, uče da plivaju bez "mišića", kako bi se spremili za kupanje u moru.

Na bazenima Republičkog zavoda za sport u Košutnjaku, koji tokom vrelih dana beleže posetu od više hiljada ljudi, najviše je bilo tinejdžera koji su, kako kažu, ceo dan "potrošili" na vežbanje skokova sa skakaonice.

“Dolazim ovde skoro svaki dan sa drugarima iz škole, posebno kad je toplo, pa se takmičimo ko će da ima bolji i lepši skok”, kazao je trinaestogodišnji Pavle.

Priliku da se okupaju na bazenima u Koštunjaku imali su i oni najmlađi jer je to jedino mesto u Beogradu koje ima poseban bazen za bebe. Oni koji nisu stigli da se “brčnu”, popunili su bašte prestoničkih kafića, uglavnom u centru grada.

Marija, Jovana i Ivana zbog obaveza na poslu ne mogu da odu na izlet u prirodu ili na bazen, ali su se okupile u restoranu "Ruski car" u Knez Mihailovoj ulici i "počastile" se sladoledom.

Podeli:

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.